RED VELVET CAKE
(CREAM CHEESE FROSTING TIDAK DISERTAKAN: ANTARA BAHAN2 ASAS CREAM CHEESE FROSTING ADALAH SEPERTI BERIKUT - CREAM CHEESE, BUTTER, GULA ICING DAN PERAHAN JUS LEMON/SUNQUICK)
KANDUNGAN PRE-MIX
BAHAN A
BAHAN B
BAHAN C
BAHAN SAMPINGAN:
BUTTER (JENAMA SCS/ANCHOR),TELUR (GRED B), BUTTERMILK(1 CAWAN FRESH
MILK/ YOGURT DIPERAH 1/2 BIJI JUS LEMON)
** 1 CAWAN = 250 ML
CARA PENYEDIAAN:
HANYA IKUTI ARAHAN PADA LABEL
KAEDAH MEMASAK:
DIBAKAR
HASILNYA:
|
|
|
|
RED VELVET SEBELUM DIBAKAR |
|
RED VELVET SELEPAS DIBAKAR |
|
RED VELVET SETELAH DISAPU DENGAN CREAM CHEESE FROSTING |
|
CONTOH BUTTERMILK YG SEDIA DIGUNA |
SEBARANG PERTANYAAN/ ORDER:
HAPPY BAKING!!!
No comments:
Post a Comment