Photobucket Photobucket


Friday, 12 October 2012

TEPUNG PAU SEGERA

TEPUNG PAU SEGERA (500 GRAM)

 
Tepung Pau Set  ( FREE 100 gram inti Pandan/Kaya/Kacang Merah)

KANDUNGAN:
TEPUNG MIX, BAHAN A (GULA, YIS, BAKING POWDER), BAHAN B (LELEMAK SAYURAN)
BAHAN SAMPINGAN:
AIR SUAM
CARA PENYEDIAAN:
1.  GAULKAN BAHAN AIR, TEPUNG MIX DAN BAHAN A KE DALAM MANGKUK.GUNAKAN TANGAN UNTUK MENGULI SEHINGGA MENJADI DOH.
2.  TAMBAHKAN BAHAN B DAN ULI SELAMA 15 MINIT SEHINGGA MENJADI DOH YANG LICIN DAN TIDAK MELEKAT PADA TANGAN
3.  BIARKAN ADUNAN SELAMA 5 HINGGA 10 MINIT
4.  GELEKKAN ADUNAN MENJADI DUA BATANG YANG MEMANJANG. BAHAGIKAN KEPADA 20 DOH YANG KECIL DAN BULATKAN. LEPERKAN DOH, LETAKKAN INTI DI TENGAH DAN JADIKAN KEPADA BENTUK YANG DIKEHENDAKI.
5.  LETAKKAN DI ATAS KERTAS MINYAK YANG KECIL. TUTUPKAN DOH DENGAN KAIN LEMBAP . PERAPKAN SELAMA 20-25 MINIT SEHINGGA DOH KEMBANG MENJADI DUA KALI GANDA DARI SAIZ ASAL.
6.  LETAKKAN DOH DI ATAS RAK KUKUS DAN KUKUS SELAMA 10 MINIT DENGAN MENGGUNAKAN API YANG BESAR
KAEDAH MEMASAK:
DIKUKUS
|
|
| 
Doh yang diuli memanjang

Doh yang telah dibahagi dan diuli kecil

Pau yang baru siap dikukus

Hasilnya...pau yang gebu


SEBARANG PERTANYAAN/ ORDER: 
SMS: 012 2863463 (SHAH) / EMAIL: qasehsuci.collection@yahoo.com.my









MASHED POTATO & BROWN SAUCE

MASHED POTATO (120 GRAM) & BROWN SAUCE MIX (50 GRAM)

Mashed Potato & Brown Sauce

KANDUNGAN:
BAHAN A
BAHAN SAMPINGAN:
AIR PANAS, GARAM, MARJERIN
CARA PENYEDIAAN:
1.  CAMPURKAN MASHED POTATO MIX BERSAMA AIR PANAS, GARAM DAN MARJERIN
2.  KACAU/GAUL SEHINGGA SEMUA BAHAN SEBATI
3. SEDIA UNTUK DIHIDANG BERSAMA BROWN SOS
** UNTUK BROWN SOS, CUMA CAMPURKAN DENGAN SEDIKIT AIR PANAS DAN DIKACAU SEHINGGA SEBATI
KAEDAH MEMASAK:
DISEJUKKAN
|
|
|
Tara...dah siap untuk dimakan...


SEBARANG PERTANYAAN/ ORDER: 
SMS: 012 2863463 (SHAH) / EMAIL: qasehsuci.collection@yahoo.com.my

AMERICAN BROWNIES

AMERICAN BROWNIES MIX (500 GRAM)

American Brownies Mix

KANDUNGAN:
BAHAN A
BAHAN SAMPINGAN:
AIR, TELUR, BUTTER, WALNUT
CARA PENYEDIAAN:
1.  PUTAR BUTTER SEHINGGA KEMBANG
2.  KEMUDIAN MASUKKAN AIR, TELUR, AMERICAN BROWNIES MIX DAN WALNUT
3.  PUTAR SELAMA 4 MINIT DALAM KELAJUAN SEDERHANA
4.  TUANGKAN ADUNAN KE DALAM ACUAN DAN BAKAR PADA SUHU 170C SELAMA 40-45 MINIT ATAU SEHINGGA MASAK
KAEDAH MEMASAK:
DIBAKAR
|
|
|
Padat dengan rasa coklat!

SEBARANG PERTANYAAN/ ORDER: 
SMS: 012 2863463 (SHAH) / EMAIL: qasehsuci.collection@yahoo.com.my

RED VELVET CAKE/MUFFIN

Red Velvet Cake & Muffin Mix (500 Gram)

Red Velvet Cake & Muffin Mix
KANDUNGAN:
BAHAN A
BAHAN SAMPINGAN:
AIR, MINYAK MASAK, TELUR
CARA PENYEDIAAN:
1.  PUTAR SEMUA RAMUAN DENGAN KELAJUAN MINIMA SELAMA 1 MINIT
2.  KEMUDIAN PUTAR DENGAN KELAJUAN SEDERHANA SELAMA 5 MINIT
3.  TUANG ADUNAN KE DALAM ACUAN DAN BAKAR DENGAN SUHU 180C SELAMA 25 HINGGA 30 MINIT    ATAU SEHINGGA KEK MASAK
KAEDAH MEMASAK:
DIBAKAR
|
|
|
Red Velvet Cake dengan rasa tersendiri... 

Red Velvet Muffin,,hmm...

SEBARANG PERTANYAAN/ ORDER: 
SMS: 012 2863463 (SHAH) / EMAIL: qasehsuci.collection@yahoo.com.my

TIRAMISU MIX

Tiramisu Mix (250 Gram)

Tiramisu Mix

BISKUT BATANG TIRAMISU

KANDUNGAN:
BAHAN A
BAHAN SAMPINGAN:
350 ML AIR, BISKUT BATANG TIRAMISU
CARA PENYEDIAAN:
1.  CAMPURKAN AIR DAN TIRAMISU MIX KE DALAM PENGADUN
2.  KISAR SELAMA 1 MINIT PADA KELAJUAN MINIMA
3. KEMUDIAN KISAR LAGI 5 MINIT PADA KELAJUAN MAKSIMA
4. TUANGKAN ADUNAN KE DALAM ACUAN DAN SEJUKKAN DI DALAM PETI SEJUK SELAMA 3 JAM
5. SEDIA DIMAKAN
** BISKUT BATANG TIRAMISU BOLEH DIGUNAKAN SEBAGAI BASE DAN LAPISAN LAYER TIRAMISU.
KAEDAH MEMASAK:
DISEJUKKAN
|
|
|
 Sedia Untuk Dimakan
SEBARANG PERTANYAAN/ ORDER: 
SMS: 012 2863463 (SHAH) / EMAIL: qasehsuci.collection@yahoo.com.my